licenties

Licenties

Om op banen in Nederland te kunnen crossen dien je in bezit te zijn van een licentie. Deze licentie is bij de KNMV of de MON aan te schaffen.

KNMV

De Koninklijke Nederlandse Motorsport Vereniging biedt een basis-sportlicentie of start-licentie aan. Op de website van de KNMV is alle informatie over deze licenties te vinden. Je kunt direct een KNMV Basis Sportlicentie aanvragen via de aanvraagmodule. Bij het aanvragen van een KNMV Basis Sportlicentie krijg je de keuze om uw aanvraag te koppelen aan een motorcrossclub, waarvoor deze motorcrossclub een vergoeding krijgt. Iedere donatie van de KNMV naar MC Utrecht toe is welkom!

MON

Motorsport Organisatie Nederland is een bond voor de motorsportliefhebber. Zij richten zich daarbij op de breedtesport. Daarbij gaat het om motorcrosswedstrijden, offroadritten, grasbaanraces, classic racedemo’s, wegraces en zitmaaierraces. Om goed verzekerd motorsport te beoefenen heb je een licentie nodig. MON heeft voor alle rijders een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Een licentie aanvragen dien je zelf online te doen via mijn.mon.nl. Voor de aanvraag van een licentie heb je toestemming nodig van een bij MON aangesloten club. Bij het doorlopen van je aanvraag kun je ingeven via welke club jouw bewijs dient te verlopen. Na afronding van je bewijsaanvraag ontvangt de club een bericht om dit goed te keuren. Zodra zij dit gedaan hebben, wordt je licentie volledig afgerond en afgedrukt. Een licentieaanvraag dient donderdag 12.00 uur volledig in orde te zijn als je in diezelfde week ergens van start wilt gaan. MC Utrecht is een trainingsbaan voor de MON.