informatie
over de club

ALGEMEEN

Wij vinden dat crossen op MCU voor iedereen toegankelijk moet zijn, van beginnende rijder tot professional. Ook niet-leden zijn van harte welkom op de woensdag en zaterdag. Zondag is gereserveerd voor leden. We organiseren met regelmaat training-ochtenden, geleid door ervaren instructeurs, waarin je kan werken aan je techniek. Daarnaast worden er regelmatig trainingsdagen gehouden door externe organisaties voor rijders van elk niveau. En uiteraard worden er wedstrijden gereden op MCU. KNMV, MON, district- en clubwedstrijden. Superleuk om eens mee te maken als rijder of toeschouwer. Bekijk onze kalender voor een overzicht van geplande trainingen en wedstrijden. Let op: volg ons ook op Facebook en Instagram voor de meest actuele informatie, omdat weersomstandigheden soms op het laatste moment de geplande activiteiten kunnen afgelasten.

Openingstijden

Ons cross-circuit is van 1 maart t/m 1 december geopend.

Op de woensdagen van 1 april tot 1 oktober.

Woensdag:
Voor leden en niet-leden


15:00 uur tot 19:00 uur

Zaterdag:
Voor leden en niet-leden


13:00 uur tot 17:00 uur

Zondag:
Enkel voor leden


12:00 uur tot 13.30 uur voor 50cc & 65cc
13.30 uur tot 17:00 uur vanaf 85cc

Check onze kalender voor alle activiteiten

Tarieven

2023

Lidmaatschap
5 tot 14 jaar

€120,- per jaar

Lidmaatschap
15 jaar en ouder

€170,- per jaar

Dagkaart voor
training niet leden

€20,-

Lenen
transponder

€10,-

Word ook lid van MC Utrecht.

Vul het online aanmeldingsformulier in en ontvang je digitale lidmaatschaps-pas per email

Huisregels

Motorcrossen is een dynamische sport. Daarom hebben we huisregels opgesteld waaraan iedereen die van onze accommodatie gebruikt maakt, moet voldoen en advies of opmerkingen van trainer/beheerder/baanofficial van die dag op te volgen. Voor aanvang training of wedstrijd meld je je in de kantine waar je jouw lidmaatschapskaart toont of een dagkaart koopt en je licentie van de MON of de KNMV laat zien.

Vlaginstructie

Bij wedstrijden zijn vlaggers nodig. Zij vervullen de belangrijke taak om een wedstrijd veilig te laten verlopen. Je kunt je als vlagger opgeven als invulling van je werkdienst. Maar ook vrijwilligers zijn altijd welkom!

Training voor leden, KNMV Gecertificeerd

MC Utrecht hecht veel waarde aan veiligheid en plezierig crossen. Daarom wordt er speciaal voor leden op zaterdag-ochtenden trainingen georganiseerd, waarin motorcross-technieken worden aangeleerd.

Onder leiding van Wilfred Zijerveld, KNMV gecertificeerd cross-instructeur, bestuurslid en al vele jaren actief lid van MCU, worden jou de vaardigheden aangeleerd om een betere rijder te worden. Voor beginnende crossers heeft Wilfred een speciaal programma ontwikkeld, waarin je basistechnieken worden aangeleerd en je vertrouwen ontwikkeld op je motor. Gevorderden werken aan verbetering van de basistechnieken en er worden op verzoek specifieke onderdelen getraind.
Leden worden elke week op de hoogte gehouden via email of er een training plaats vindt. Tegen een kleine vergoeding van €15,- per ochtend schaaf jij wekelijks aan je technieken! Je kunt je bij Wilfred opgeven, dan sta je op de mailing-lijst.

MC Utrecht geeft onder leiding van MX Zijerveld op diverse trainingsdagen. Iedereen kan deelnemen, beginner/gevorderde, iedere klasse. Wil je meer weten? Lees meer informatie op de pagina.

Licenties

Om op banen in Nederland te kunnen crossen dien je in bezit te zijn van een licentie.
Deze licentie is bij de KNMV of de MON aan te schaffen.

KNMV

De Koninklijke Nederlandse Motorsport Vereniging biedt een basis-sportlicentie of start-licentie aan. Op de website van de KNMV is alle informatie over deze licenties te vinden. Je kunt direct een KNMV Basis Sportlicentie aanvragen via de aanvraagmodule. Bij het aanvragen van een KNMV Basis Sportlicentie krijg je de keuze om uw aanvraag te koppelen aan een motorcrossclub, waarvoor deze motorcrossclub een vergoeding krijgt. Iedere donatie van de KNMV naar MC Utrecht toe is welkom!

MON

Motorsport Organisatie Nederland is een bond voor de motorsportliefhebber. Zij richten zich daarbij op de breedtesport. Daarbij gaat het om motorcrosswedstrijden, offroadritten, grasbaanraces, classic racedemo’s, wegraces en zitmaaierraces. Om goed verzekerd motorsport te beoefenen heb je een licentie nodig. MON heeft voor alle rijders een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Een licentie aanvragen dien je zelf online te doen via mijn.mon.nl. Voor de aanvraag van een licentie heb je toestemming nodig van een bij MON aangesloten club. Bij het doorlopen van je aanvraag kun je ingeven via welke club jouw bewijs dient te verlopen. Na afronding van je bewijsaanvraag ontvangt de club een bericht om dit goed te keuren. Zodra zij dit gedaan hebben, wordt je licentie volledig afgerond en afgedrukt. Een licentieaanvraag dient donderdag 12.00 uur volledig in orde te zijn als je in diezelfde week ergens van start wilt gaan. MC Utrecht is een trainingsbaan voor de MON.

MY LAPS (SPEEDHIVE)

Officiële raceresultaten en live tijdwaarneming in één app

MC Utrecht gebruikt het MYLAPS tijd-waarnemingssysteem om de rondetijden van de rijders vast te leggen. De gratis MYLAPS Speedhive app geeft je snel toegang tot de officiële uitslagen van gemotoriseerde sportevenementen.

De Speedhive app
- Live racegegevens
- Snel en gemakkelijk mobiele toegang tot jouw persoonlijke evenementresultaten
- Geschiedenis van al je persoonlijke evenementresultaten
- Rondetijden vergelijken met andere racers in één grafiek
- Analyseer waar je hebt gewonnen en verloren in vergelijking met je tegenstanders

Bekijk je eigen rondetijden op MYLAPS. Dat kan online of via de Speedhive App.

Je hebt daar uiteraard een transponder voor nodig.
Deze zijn verplicht op MCUtrecht en te bestellen via MYLAPS.

Reclame maken voor je bedrijf, diensten of producten? Word sponsor van MCU!

Motorcross Club Utrecht

Isotopenweg 27
3542 AK Utrecht

KvK: 40479951
IBAN: NL62 RABO 0369 1288 50